Zalige kerst en gelukkig 2013!

Go Ryu dojo wenst je een zalige kerst en een gelukkig 2013! Als alle feestjes en het lekkere eten verteerd zijn, zijn we op donderdag 3 januari terug van de partij voor de eerste les. Zoals aangekondigd, wordt er in januari extra aandacht besteed aan beginnende aikidokas.

In Japan wordt 2013 gevierd als het jaar van de slang. Het beschrijft de karakteristieken van alle mensen geboren onder het teken van de slang.

De slang is een wijs teken, dat raadselachtig is. De slang zit vol met onuitgesproken geheimen. Dit teken wordt beschouwd als het meest onweerstaanbare teken, dat iedereen, die in zijn aanwezigheid is, kan betoveren. Slangen, hoewel koel en gereserveerd aan de oppervlakte, kunnen intens en hartstochtelijk zijn in wat zij geloven. Zij baseren zich op hun eigen oordeel en zullen geen mislukking goedkeuren. De slangen zijn naar verluidt financieel gelukkig en leren goed van hun gemaakte fouten. En hoewel sympathiek aan anderen, slangen zijn normaliter gierig. Zij kunnen berekenend zijn en weigeren om mee te gaan in enthousiaste ideeën van anderen. Zij kunnen hartstochtelijk zijn maar zijn ook bezitterig en willen alleenrecht. De slangen vinden macht, rijkdom en bekendheid onweerstaanbaar en zullen hun doelstellingen bereiken.