Het jaar van het schaap

Go Ryu dojo wenst iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar. De eerste les in het volgende jaar start op dinsdag 6 januari 2015.

Jaar van het schaap

Japanners volgen de Chinese astrologie kalender. Het schaap is het achtste dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. De typische karaktereigenschappen van het schaap: creatief, rustig maar hartstochtelijk, een beetje ongewoon, oprecht en grote verbeeldingskracht.

Schapen zijn goed gemanierde dieren. Het zijn ongeneeslijke romantici, die er van houden iemand te vertroetelen. Ze hebben een artistieke aanleg en ze waarderen en eerbiedigen de natuur. Het schaap heeft de veiligheid van de familie nodig en ziet spiritualiteit als een belangrijk aspect in het leven. Als schapen iets willen, doen ze daar graag wat extra moeite voor, in het bijzonder als dit veiligheid en comfort geeft.

Schapen hebben een grootmoedig hart en ze kunnen altijd vergeven en vergeten. Ze zijn echter vaak besluiteloos, afhankelijk en kunnen niet goed zonder een baas zijn. Ze zijn overdreven gesloten en nemen het ruim met de discipline. Zij houden van klagen en geven er de voorkeur aan voorzichtig te werk te gaan. Door hun sentimentele karakter bekijken ze het leven vaak door een roze bril.